Voortaan ook combiregeling voor thuismatchen KV Kortrijk

Door Fran Kluts

Het gerommel in het trainershome van de Veekaa lijkt te zijn overgeslagen op de tribunes. De ooit zo eensgezinde rood-witten vallen uiteen in twee kampen. In de ene hoek: alle supporters. In de andere: de supportersfederatie. Onderwerp van het geschil: de combiregelingen die er zijn gekomen op vraag van de federatie. ‘Voortaan geldt de combiregeling ook voor thuismatchen van KV Kortrijk. Voor de match tegen KRC Genk nu zondag verzamelen we aan Kortrijk XPO’, aldus Kris Lignel, ondervoorzitter van de supportersfederatie.

krislignel

Toen enkele weken geleden werd bekendgemaakt dat de supporters van KV Kortrijk die de verplaatsing naar nieuwbakken aartsrivaal KV Oostende wilden maken verplicht de bus op moesten, heerste er al algemene ontevredenheid bij de fans. Het hek was helemaal van de dam toen bleek dat het de supportersfederatie zelf was die op de combiregeling had aangestuurd. Nu blijkt dat ook de verplaatsing naar de buren van Zulte Waregem met een combiregeling besmet is, zit het er bovenarms op tussen de supporters enerzijds en de supportersfederatie die hen vertegenwoordigt anderzijds.

‘Ah, de mannen van de gazet!’ Kris Lignel is enthousiast wanneer we hem opbellen. ‘Wij behartigen de belangen van de supporters, en veiligheid komt voor ons altijd op de eerste plaats’, aldus de ondervoorzitter van de supportersfederatie van KV Kortrijk. ‘Stel dat de Oostende-aanhang vorige week met pladijzen of geirnoars had gegooid en daarmee supporters en daarbij iemand gewond was geraakt? Bij wie waren ze dan komen zagen, denk je? Precies. Wat weten die idioten nu van supporteren en verplaatsingen maken? Wij met supportersclub Overleie leggen elke week de meeste aftandse bussen in, als iemand weet hoe het wereldje in elkaar zit, zal ik het wel zijn. Dergelijke belangrijke beslissingen moet je niet laten nemen door het voetvolk, dat doen wij wel voor hen.’

Lignel is zichtbaar aangedaan door de bakken kritiek aan zijn adres. Enkele supporters die de verplaatsing naar Oostende elk jaar combineren met een gezellig dagje aan zee riepen tijdens de vorige thuiswedstrijd zelf om zijn ontslag. Hiermee geconfronteerd schakelt Lignel nog een versnelling hoger. ‘Het is genoeg geweest’, aldus Lignel. Vanaf de wedstrijd zondag tegen KRC Genk voeren we de combiregeling ook in voor alle thuismatchen. Alle supporters moeten dan verzamelen op de parking van Kortrijk XPO, en de bus op richting het stadion, op die manier zijn we meteen ook van het probleem van de schandalig dure parkings verlost.’

Of de opvallende maatregel ook effectief wordt doorgevoerd, valt nog af te wachten. Voorzitter Allijns was niet bereikbaar voor commentaar.

Voortaan ook combiregeling voor thuismatchen KV Kortrijk

Plaats een reactie